28 Αυγ 2014

ΖΥΘΟΣ: Μπύρα τις άγκυρες

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΡΕΣ


Το σύνθημα δόθηκε από τη Δέσποινα Μαυρομάτη του ΖΥΘΟΥ και σηκώσαμε πάλι ΜΠΥΡΕΣ για να κάνουμε τον...διάπλου των γεύσεων από τα ελληνικά μικροζυθοποιία . Η μπύρα VOREIA που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Αυγούστου στο ΖΥΘΟ στο πλαίσιο του γευστικού αυτού ταξιδιού είναι η πρώτη που παράγεται από μικροζυθοποιείο της Βόρειας Ελλάδας και είναι μέχρι τώρα η πιο...φρέσκια στην αγορά αφού έχει συμπληρώσει λίγους μόλις μήνες ζωής. Για τον Γιάννη Μαρμαρέλλη όμως, εμπνευστή της μικροζυθοποιίας Σερρών, η διακίνηση της μπύρας Voreia στην ελληνική και ξένη αγορά ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που φαίνεται ότι κέρδισε.
" Επιχειρηματικός στόχος μας είναι να φθάσει το προϊόν της μικροζυθοποιίας μας σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό και όχι μόνο στο εξειδικευμένο" είπε κατά τη χθεσινή παρουσίαση. Βόρειοι και Νότιοι, όλοι χθες, στο ΖΥΘΟ Κάθε νέα παρουσίαση μικροζυθοποιίας και η παρέα των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας του ΖΥΘΟΥ μεγαλώνει.
Χθες, ήταν όλοι εκεί. Προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, δοκίμασαν VOREIA και μαζί γεύτηκαν υπέροχα εδέσματα από εκλεκτό βουβαλίσιο κρέας της εταιρείας Μπόρας.
Με δύναμη από το Βορρά! Με μεράκι αλλά και γνήσια αγάπη για τη φρέσκια μπύρα, η Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος Ε.Ε. επένδυσε σε ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και κατέκτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα την ελληνική αγορά, αφού η μπύρα VOREIA βρίσκεται πλέον στα ράφια των μεγαλύτερων αλυσσίδων super market, καθώς και σε κάβες, bars, εστιατόρια, delicatessen και καταστήματα βιολογικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σήμερα, παίρνει το δρόμο των εξαγωγών για Ηνωμένες Πολιτείες ενώ είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με διανομείς για τις αγορές της Γερμανίας και του Παναμά. Η Μικροζυθοποιία Σερρών δημιουργήθηκε από ανθρώπους που γνωρίζουν τοπικές γεύσεις και παραδόσεις τροφίμων, με ίδια κεφάλαια και πραγματική φιλοσοφία μικροζυθοποιίας, με μικρή παραγωγή και συγκεκριμένη διατηρησιμότητα, με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και πλούσια γευστική και διατροφική αξία. Ταυτόχρονα η μπύρα VOREIA προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία, που βασίζεται στα απλά και αγνά υλικά και στην τεχνογνωσία που αποκτάται με πολλή δουλειά. Οι μπύρες Οι πρώτες συνταγές της VOREIA αφορούν σε μία Pilsner και σε μία I.P.A. , μπύρες με αυθεντικό χαρακτήρα και ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά.
Η VOREIA Pilsner με μια διακριτική πικράδα αναμεμειγμένη με αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, 5 βαθμούς αλκοόλ, χρυσό διαυγές χρώμα και εντεινόμενη γεύση. Και η Ι.Ρ.Α. με αμερικάνικο λυκίσκο, τρία είδη βύνης κι αρώματα εσπεριδοειδών και κωνοφόρων, 7 βαθμούς αλκοόλ, κεχριμπαρένιο χρώμα και γλυκόπικρη επίγευση. Συνδυάζονται ιδανικά με ελαφρά κρέατα, θαλασσινά, ψάρια, σαλάτες και απαλά τυριά η πρώτη και με πιο «βαριά» κρεατικά, πικάντικα φαγητά, έντονα τυριά αλλά και γλυκά, η δεύτερη.
Τη γευσιγνωσία στο ΖΥΘΟ (απέναντι από το Λευκό Πύργο) συνόδευαν νοστιμιές από την Σερραϊκή εταιρεία Μπόρας μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με πανελλαδικώς αναγνωρισμένα προϊόντα από Βουβαλίσιο κρέας που γοήτευσαν τους καλεσμένους. Και το ταξίδι στην Ελλάδα συνεχίζεται… Στο επόμενο διάστημα οι fan της μπύρας θα απολαμβάνουν VOREIA στο ΖΥΘΟ σε ειδική τιμή ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνοδεύουν τη μπύρα τους και από ειδικό μενού. Άλλωστε, ο ΖΥΘΟΣ πρωτοπορεί εδώ και καιρό, παρουσιάζοντας γευστικές προτάσεις που βασίζονται σε αμιγώς ελληνικά προϊόντα, δίνοντας ιδιαίτερη αξία στην ελληνική παραγωγή.
 ΖΥΘΟΣ ΝΤΟΡΕ Λαδάδικα Λευκός Πύργος 2310 540 284, 6943 211211 2310 279010, 6943 904038 www.zithos..gr
ΖΥΘΟΣ: η μπύρα στα ελληνικά Χριστίνα Τσόρμπα Υπεύθυνη Τύπου τηλ.: 6947 521503
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη